top of page
Search

Me sööme oma mõtteid ja emotsioone

Updated: Feb 5, 2019

"Emotions, particularly anger, are like fire. They can cook your food and keep you warm, or they can burn your house down." - Cus D'Amato

Meie ümber on energia ja me ise koosneme energiast, kuid ometi leidub igasse suunda vaadates palju inimesi, kes vaevlevad energiapuuduses. Kui küsida, et miks see nii on ja mida saaks teha selleks, et hoida enda energiataset kõrgel, siis tuleb meil vaadata üle enda igapäevased tegemised, mõttemustrid ja elustiil ning mõelda ka sellele kuhu me suuname pidvalt oma tähelepanu ja fookuse. Mida peetakse kõige määravamaks, kas meil on energiat või mitte? Me ammutame energiat pidevalt nii toidust, joogist, päikeselt, inimestelt ja loomulikult planeet Maalt ja kosmosest, kas siis teadlikult või alateadlikult. Tundub nagu oleks kõike parasjagu ja enamgi veel, kuid midagi jääb justkui alati puudu. Inimestel pole raske jääda stressi, tunda väsimust, iiveldust, peavalu, depressiooni ja seeläbi lõpuks ka haigestuda. Meie maailm juba kord on selline, kus välispidised tegurid suudavad mõjutada meie energeetikat ja energilisust/energiataset, kas siis postiivselt või negatiivselt. On ääretult oluline, et meie elustiilis säiluks tasakaal ja kirg/soov midagi teha. Inimestel on tekkinud harjumus langeda äärmustesse kas siis liiga ühekülgse toitumisega või rutiinse ületöötamisega, kuni selleni välja, et vaadatakse ühesuguseid filme, seriaale, saateid, loetakse ühesuguseid raamatuid ja käiakse ühesugustel koolitustel. Tervislik toitumine ja tervislik eluviis on kindlasti olulised ja seda toetan ja pooldan ka mina, kuid vahest tundub, et sellest jääb väheks ning keeruline on enda seest leida see sügavam vägi ja jõud. Võibolla oleme ära unustanud ja tähtsuse järjekorrast kõrvale jätnud millegi väga olulise. Inglise keeles on sellised terminid nagu mindset ja healthy lifestyle, mis kirjeldavad kõige paremini meie mõtteviisist tingitud tervislikku elustiili. Nii nagu paljud inimesed üle maailma, olen saanud ka mina kogeda seda tunnet kuidas meie mõttemustrid ja elustiil suudavad mõjutada üleüldist energiataset ja emotsioone meie kehas. Siinkohal sean ma küsitavuse alla selle, kas tervisliku eluviisi kõige tähtsamad tegurid on just õige toitumine ja aktiivne tegutsemine või on need küll möödapääsmatud aspektid, kuid puudutavad ainult kogu terviku pinnapealset osa.

Mis iganes te praegu ei tee, kus iganes te praegu ei viibi, ma paluksin teil korra panna enda silmad kinni ja olla täielikult iseenda sees, mitte millegi peale mõeldes, praeguses hetkes. Võtke lihtsalt enda aeg maha ja aeglustage lugemise kiirus. Rahustage enda meel ning hingake rahulikult sisse ja välja kuni te jõute iseenda tuumani. Tehke enne edasi lugemist viis pikka hingamist. Välja hingake 3x kauem kui sisse. Nüüd ma paluksin teil visualiseerida kõige meeldejäävamaid, kõige positiivsemaid, kõige emotsionaalsemaid, kõige südant puudutavamaid, kõige ilusamaid hetki enda elust. Tooge need situatsioonid, sündmused ja elamused siia olevikku ning tundke enda kehas seda energiat ja adrenaliini, nagu viibiksite seal samas. Võtke aeg maha, et olla selles hetkes. Keha kõik rakud ja närvisüsteem reageerib sellele ja teil võib tulla naeratus näole ja silmad võivad võbelema hakata. Kui soovite, võtke appi ka planeet Maa ning tõmmake sissehingates planeedi tuumast endale energiat ning täitke see meeldejääv sündmus enda hetkeseisu ja kõrgsagedusliku energia sambaga enda ümber. Kui olete valmis, võite sellest rännakust tagasi tulla. Proovige nüüd tunnetada enda keha ja oma meelte selgust ning analüüsige, milline oli teie energiatase enne ja pärast seda meditatsioon-visualiseerimis-rännakut.

Mediteerimine ei ole minu jaoks tegevus, kus ma pean ennast väänama lootosasendisse ja panema küünlad põlema või mõmisema mingeid mantraid, et viia ennast kindlasse seisundisse ja olla selles mitmeid tunde. Me kõik suudame viia ennast meditatsiooni nii kiiresti kui ise tahame ja tulla sealt välja täpselt siis kui heaks arvame, olenemata kus me viibime. Ma ei ole tasakaalus ja tsentrumis ainult siis kui olen oma igapäeva toimetamised lõpetanud, et siis telegeleda millegi vaimsega ehk mediteerimisega. Ma olen selles hetkes ja kontrollin oma hingamist ja energeetilist infovälja koguaeg, kas siis väljas jalutades või joostes, autoga sõites, kodus nõusid pestes või raamatut lugedes. Mul pole vahet mida ma teen, ma “mediteerin” koguaeg, kuigi mulle väga ei meeldi seda terminti kasutada, sest selle sõna kontseptsioonist saavad inimesed väga erinevalt aru. Ma nimetaksin seda bio-spirituaalseks hingamiseks ja tehnikate tegemiseks.

Kui me nüüd hakkame mõtlema, mis meile tegelikult energiat annab, mille pealt iga hommik tõusta varakult üles ilma äratuskella panemata, siis me jõuame selleni, et kõik saab alguse elustiilist ja mõttemustritest. Kui me teeme oma igapäevast tööd ainult raha pärast, kus puudub missiooni tunnetus ja selleks, et kuidagi lihtsalt ära elada siis pole millegi üle imestada, kui tunneme ennast pidevalt väsinuna millele võivad järgneda depressioonid, migreenid, või misiganes muud elustiili haigused. Eriti siis, kui meie töö on mentaalselt väga pingeline võttes enda õlgadele raske koorma, mis viib pidevalt meie energiataset allapoole. Kui meie igapäeva töö kogub meis pingeid, siis ei suuda keha omastada ei vitamiine ega mineraale, ning ka tervislik toitumine ei anna resultaati. Meie energilisus algab eelkõige õigesti mõtlemisest, mitte toitumisest või sportlikust eluviisist. Toitumine ja aktiivne elustiil on lihtsalt boonus õigesti mõtlemisele, mis viib meie elustiili sammu veel kõrgemale aga kui me keskendume väga kitsarinnaliselt ainult tervisklikule toitumisele arvates, et haigused ja tervislikud probleemid saavad alguse ainult kehvast toitumisest, siis selle mõtteviisiga me kaugele ei jõua. Meie energitaseme paneb paika see kui õnnelikud inimesed me tegelikult oleme. Meie tervise eest hoolitseb armastuse energia, hoolivus, andestamine, heasoovilikkus, andmise rõõm ja teadmine, mis on meie elu mõte. Igal tegemisel võiks ja peaks olema suurem mõte ehk miks ma midagi teen.

Minule endale annab palju energiat see teadmine, et midagi head on juhtumas või toimumas kas minu endaga või mõne minu lähedasega ja elu huvitavaks ning põnevaks kujundamine. Läbi mille saan seda rõõmu ja energiat jagada ka teistega. Ootusärevus ja mõtestatud järjepidevus on ka ühed energiaallikad. Ma olen elanud tervisliku elustiili peal mitmeid aastaid ja tean kui oluline on õige toitumine ja aktiivne eluviis, kuid alles mõned aastad tagasi mõistsin ma järjest rohkem seda, kui oluline on tegelikult ka tervislik mõtteviis, millest tegelikult väga palju ei räägita. Nagu ma olen maininud meie mõtted koosnevad keemilistest ühenditest ja iga mõtte taha tekib emotsioon. See emotsioon on nagu mootor, mis käivitab vastava mõtte kas tootes negatiivset madalsageduslikku laengut või positiivset kõrgsageduslikku laengut. Ma võin süüa kui tahes tervislikult, kuid kui ma ei leia endas motivatsiooni, miks hommikul hea tundega üles ärgata, minnes päevale vastu positiivsete mõtetega, olenemata sellest mis on ilm väljas, siis on keeruline meil tunnetada ja saada kätte selle toidu tervislikke omadusi. Me suudame oma mõtetega mürgitada enda meelt viies kehast välja suurtes kogustes energiat ja vajalikke vitamiine. See on ka üks peamisi põhjuseid miks noored inimesed haigestuvad ja ebaloomulikult surevad. Minu jaoks on noor inimene ka 60-ne aastane. Mõned noored millegipärast kukuvad juba 30-ne aastaselt hädaldama, et vanus tuleb juba peale, otsides jaburaid vabandusi, miks mitte tegeleda tervisliku elu- ja mõtteviisiga või enesearenguga. Kehal pole mitte ühtegi põhjust hakata ebaloomulikul kujul lagunema kui selleks ei anta vastavaid põhjuseid, kuid väga paljud inimesed ei mõista ega pea lugu ei tervislikust eluviisist rääkimata veel tervislikust mõtteviisist. See on igaühe vaba valik kuidas toituda ja kuidas mõelda, kuid kahjuks enamus inimesi on sõltuvuses, kas siis keemilistest ainetest toidus või negatiivsete mõtete koostamisest, mis iga päev toodavad meie kehas vastavaid bio-keemilisi ahelreaktsioone. Planetaarne kultuurikiht sisaldab väga domineerivalt ohvri-tagakiusaja mängu mängmist, kus mürgiste mõtete tootmine muutub juba alateadlikuks inimeste igapäevaseks programmiks. Inimestel on tugevad filtrid mis hoiavad meid elus ka siis kui me valime ennast teadlikult või mitteteadlikult mürgitada kas siis toidu, emotsioonide või mõtetega. Kuid igal filtril on oma kandevõime, seega elus ringi lahmides me peame varem või hiljem vastutama tagajärgede eest mida me teeme isenedale ja ka teistele. Elustiil-arusaam, et täna valetan-varastan või ütlen halvasti ja käitun pahasti ning homme puhastan ja korrastan, on täitnud inimkonna elumudelit juba päris pikka aega. Kirikutes pattude ees andestust palumine "Jumalate" ees on täitnud paljude inimeste elusid läbi aegade, mil inimkond segati suurtesse kosmilistesse draamadesse. Aeg on ärgata sellest manipulatsioonist ja võtta ise vastutus igapäevaselt oma emotsioonide, tegude, sõnade, mõtete ja suhtumiste-vastutuste eest.

Inimesed on aga väga erinevad. Ma tean inimesi kellega suhtlen väga tihti, kes toituvad täiesti tavaliselt, mis mõne meelest võib olla isegi ebatervislik, aga samas vaheldusrikkalt ning ei piira ennast millegiga. Sealjuures nende mõtteviis ja arusaamad elust on loomulikud ja õigele sagedusele häälestatud ilma, et nad peaks midagi teadma spirituaalsusest või vaimsusest. Need on ühed huvitavad tegelased siin planeedil, kes alateadlikult elavad mõtestatud elu, teades oma missiooni. Nad ei sea mingeid piiranguid, neil pole vahet kaua nad magavad või kui palju ja mida nad söövad, sest nad oma elustiiliga toodavad endale pidevalt energiat juurde. Nende inimeste silmades on näha kirge, sära ja elujõudu, mida alati ei pruugi näha üdini tervislikult toituvatel inimestel. Me saame energiat eelkõige tervislikust mõtteviisist kui toitumisest, sest me sööme sisse oma mõtteid ja emotsioone ning iga mõtte ja emotsiooni taga on energia. Me saame muuta oma mõtetega ka toidu energeetikat ja selle signatuuri kas puhtamaks või määrdunumaks. Oluline on tervisliku toidu juures eelkõige see, et vajalikud ained hoiaksid meie organid ja keha sisemiselt tervena ja puhtana, kuid viimase tõuke annavad kehale alati meie mõttemustrid.

Ma olen ise jõudnud järeldusele, hullem variant on toituda tervislikult ja mõelda valesti, kui toituda ebatervislikumalt ja mõelda õigesti, kuid loomulikult saame ju valida mõlemast valikust need paremad pooled. Kõige esimene samm on ära lahendada enda sees psühholoogilised probleemid ja korrastada oma meel ning alles siis saab sinna peale ehitada tervisliku toitumise ja eluviisi ning seejärel ka juba "vaimse-spirituaalse maailma". Üks kiire näide elust: Laps sööb oma toas rahulikult õuna, kui järsku kukub teises toas isa ema peale täiest kõrist karjuma, korraldades täieliku skandaali, mille peale laps saab shoki. Kogu tema keha ja rakud reageerivad sellele ning sellest hetkest alates ei saa see laps enam ühtegi õuna ampsu suhu pista, sest õun reageerib organismis kui mürk. Sellised näited võib tuua palju ning võibolla on mõni lugeja ka ise taolisi situatsioone kogenud. See on tõestus sellele, mismoodi me võime mürgitada iseennast ka tervisliku toiduga, kui oleme parasjagu tasakaalust väljas ning mõtetes ja infoväljas liiguvad negatiivsed traumatiseerivad mürgised noodid, mis jätavad sügava jälje emotsionaalkehale. Mida varem nendest miasmidest vabanetakse seda lihtsam on hiljem elada. Emotsioonid on ühed väga spetsiifilised energiamustrite liigutamise väljendusvormid, mille teadlikul kasutamisel võime korda saata imesid, kuid mille väärkasutamisel väime korda saata hävituslikke tegusid lõhkudes nii iseennast kui ka teisi eluvorme.

Leidkem enda seest juba hommikul see motivatsioon, kirg ja see puhas emotsioon, mis annab jõudu terveks päevaks. Andkem oma rakkudele hapniku just tervisliku mõtteviisiga mille peale laadigem ka vajalikud toitained, vitamiinid ja mineraalid, et meie keha, mõistus ja energiaväli saaks olla tasakaalus. Sealt edasi saab juba liikuda vaimsete, psüholoogiliste ja spirituaalsete teadmisteni. Nii nagu me ei saa valida kas luua või mitte luua oma reaalsust, ei saa me valida kas süüa või mitte süüa (veel), me saame valida mida süüa, kuidas süüa ja kui palju süüa, kuid enne söömist korrasta alati oma meel.

“Loo omale visioon, mis ajendab sind iga hommik rõõmsalt voodist välja hüppama.” - Andero Pebre




701 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page